TÉMÁK, Kategóriák

Tudja meg, mitől duzzadhatnak meg a nyirokcsomók, és hogyan segíthetünk rajta gyógyszermentesen

600
HOZZÁSZÓLÁS:

A nyirokcsomókat rostos tokszerű képződmények ölelik át, konkáv oldalukat hilumnak hívja az orvostudomány. A vénák és az artériák, a hilum felőli oldalon csatlakoznak a nyirokrendszerhez.nyirok-rendszer-3
Immunrendszerünk fontos részei, a nyirokvezetékek és a nyirokerek, melyek a vérkeringéshez hasonlatosan, a testnedveket szállítják a szervezet egyik pontjából a másikba.

A nyirokrendszer, nemcsak a fertőzéssel küzdő jótékony antitestek csatornája, hanem a gyorsan terjedő ráksejteknek is, így a nyirokrendszer és a rajta lévő csomók egészsége kulcsfontosságú. A nyirokcsomók, leginkább a hónaljnál, a lágyékban, és a nyak területein fordulnak elő,fehérvérsejtekből épülnek fel. Ellenanyagokat termelő egységei szervezetnek.

A szülők sokszor aggódnak, a gyerek megduzzadt nyirokcsomói miatt, miközben döntő többségében, felesleges az idegesség. A megnagyobbodó nyirokcsomók, ugyanúgy ellátják feladatukat, mint korábban.

Mi állhat a hátterében?

A fertőzések során a láz és a gyulladás, duzzadásokat okoz, a nyirokcsomóknál, amiatt, hogy a nyirokcsomókba bevándorló és az ott képződő védő-elhárító sejtek száma ilyenkor megnövekszik. Amennyiben a nyirokcsomólánc első részei, nem képesek a kórokozókat megölni, úgy a nagyobb nyirokcsomók felé vezető nyirokér begyulladhat, melytől vöröses, fájó, csíkszerű képződmények jelennek meg a test felületén.
A felduzzadó nyirokcsomók rákra utalhatnak. A nyirokcsomók duzzadása, jelezhet vérhez kapcsolódó súlyosabb betegséget is, így ilyenkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Természetes megoldások duzzadt nyirokcsomókra

Búzafűlé

Táplálkozási szakértők, többek között Paul Pitchford szerint, a búzafűlé egy szuperkoncentrált ital, amiből már egy pohár is gyógyító hatással van szervezetünkre. Pitchford javaslata szerint, egyszerre 2/3 decinél többet ne fogyasszunk belőle, milve nem a mennyiség növeli hatékonyságát, hanem a rendszeres fogyasztás. A búzafűlé kitisztítja nyirokrendszerünket, ezzel állítja helyre szervezetünk egyensúlyát. A búzafűlé segíti a sejtekben lerakódó szennyeződésektől, fémektől való megtisztulást, segíti a sejteket a méregtelenítési folyamatban.

Martilapu

A növény leveléből készített főzet – 5 gr 1 csésze vízben – nagyon jól gyógyítja a hörgők és légzőszervek, a köhögés és a hurutos betegségek, a rekedtség, az elnyálkásodás és az influenza tüneteit. Kiváló eredményeketk lehet vele elérni. Mint oldó és oszlatószert használják, a nyaki nyirokcsomó-gümőkór esetében fellépő mirigydaganatok oszlatásánál.

Szegfűszegolaj

Az ékezés során, erős hatása és penetráns íze miatt, általában kisebb mennyiségben használjuk. A szegfűszegolaj amellett, hogy a tüdő és gyomor működését serkenti, élénkítő hatással van a nyirokkeringésre, fertőtleníti és tisztítja a nyirokutakat.

Nyirokcsomók betegsége esetén tilos:

A nyirokcsomó betegségeket számos kórokozó előidézheti, konkrét tiltott tápanyagot nem határozhatunk meg.

600
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]